Etiquetes

26 de maig 2012

Reis i reines, gaudiu del carbassó!

Ara sí que sembla que ja tenim l'estiu picant a la porta així que inaugurarem oficialment la temporada de receptes refrescants. La d'avui és una mica entretinguda, però la veritat és que el plat final val la pena! Al curs de cuina la vam preparar amb cansalada fumada, però com que a mi aquest gust tan fort no m'agrada gaire, la pròxima vegada la faré amb cansalada no-fumada... I res, ja em direu com la preferiu vosaltres ;)

*Ingredients:
- 250 gr de formatge de cabra
- 5 carbassons
- 150 cc de crema de llet
- 150 gr de cansalada tallada gruixuda 
- 75 cc de vi blanc
- 6 fulls de gelatina
- julivert i farigola
- sal i pebre mòlt 

*Elaboració:
- Es posen els fulls de gelatina en remull uns 10 minuts en aigua freda.
- Es netegen els carbassons i 2 es tallen a làmines fines (unes 35 unitats) de dalt a baix utilitzant un pela patates. La resta de carbassons es ratllen pels forats grossos del ratllador.
- S’escalden les làmines del carbassó i ràpidament es posen en aigua freda.
 -En una paella es posa a enrossir la cansalada polida i tallada a daus petits. Una vegada enrossida, es retira, s’hi posa el carbassó ratllat, es deixa coure uns minuts i es condimenta amb sal i pebre.
- Es barreja el carbassó ratllat amb el formatge esmicolat i la cansalada, el julivert picat i unes fulles de farigola. A part, s’escalfa el vi un moment, es retira del foc i s’hi posen els fulls de gelatina escorreguts i es barreja bé. S’incorpora a la preparació anterior i es deixa refredar. Hi afegim, finalment, la crema de llet.
-S’unta un motlle corona amb oli i es folra amb les làmines de carbassó reservades. S’omple amb la barreja preparada. Es deixa refredar unes 3 hores a la nevera.
-Quan està completament pres, ja es pot desemmotllar. Es pot decorar amb talls de tomàquet a tot el voltant i julivert picat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada