Etiquetes

8 de març 2012

Canelons fregits

Mai hauria imaginat que un dia em menjaria els canelons amb les mans! I sí, aquest dimarts al curs de cuina vam fer uns fantàstics canelons arrebossats amb tempura, una presentació original i que et convida a gaudir del plat sense ni tocar la forquilla!
Ja veureu a continuació que la recepta no és complicada, però en canvi està boníssima i és una bona manera de sorprendre els convidats! Barreja de tradició i exotisme, que dirien els poetes...
Això sí, us recomano que els cuineu just abans de ser endrapats, que acabats de fer és quan són més bons ;)

CANELONS FREGITS
*Ingredients
-20 canelons 
-15 gambes grosses 
-6 pebrots del piquillo 
-1 ceba grossa
-75 gr. d’ametlla crua ratllada
-50 cc. de xerès sec
-60 gr. de fècula (Maizena)
-250 ml. de llet o crema de llet
-oli d’oliva abundant
-sal i pebre mòlt
-per la pasta tempura d'arrebossar: 200 gr. de farina, 175 cc. d’aigua amb gas freda, 1 ou

*Elaboració:
- Es netegen i es pelen les gambes. Es reserven.
- Es pela la ceba i es pica ben petita. Es tallen ben petits els pebrots del piquillo.
- Es fan bullir els canelons (en una cassola amb molta aigua, i sense oli!). Una vegada cuits, s’estenen directament al marbre.
- En un cassó amb 2 cullerades soperes d’oli, se sofregeixen lleugerament les gambes i es retiren.
- Al mateix cassó, sofregim lleugerament els caps de les gambes i, a continuació, els posem en un altre casó amb 150 cc. d’aigua. Se’ls fa arrencar el bull i es cola el suc.
- Al mateix cassó que s’han cuit les gambes, es posa a coure la ceba ben lentament.
- Quan ja és transparent, s’hi afegeixen les gambes trossejades i el xerès sec, que es deixa reduir. Tot seguit s’hi afegeixen la ametlla, el pebrot, el suc de les gambes i la llet amb la fècula desfeta. Es condimenta amb sal i pebre i es deixa coure uns 5 minuts sense parar de remenar. Es retira del foc i es deixa refredar abans de farcir els canelons.
-Una vegada farcits els canelons (és millor no omplir-los en excés), es passen per la pasta tempura preparada i es posen a coure en oli abundant i calent. Un cop daurats es deixen escórrer bé abans de servir-los.

*Per la tempura, barregem en un bol l'aigua (potser en necessitarem més que els 175 cc.), l'ou i la farina. Utilitzem la batedora manual, sense treballar-ho gaire. Per preparar aquesta pasta és important fer-ho en fred (aigua freda, fer la barreja lluny del foc, etc.)
Si es vol una pasta de cobrir lleugera, s’ha de fer al moment d’utilitzar-la. Si es vol una pasta una mica més compacta, s’ha de deixar reposar de 40 a 50 minuts. 

1 comentari:

  1. M'encanten, Maria!!!!! Súper originals i boníssims, segur. Els faré ja mateix ;) Un petó, guapa!

    ResponElimina